Bible Trivia Questions About King Solomon

Wisdom from God, the temple in Jerusalem, the Queen of Sheba and a heart that turned away. How well do you know the story of King Solomon?

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    Solomon was born to David in Jerusalem.

    Answer: True1 Chronicles 3:5
  2. easy

    The Queen of Sheba brought spices, gold, and precious stones to Solomon.

    Answer: True1 Kings 10:2
  3. easy

    At the dedication of Solomon's temple, when the trumpeters and singers joined in unison to praise the Lord, a cloud filled the house of the Lord.

    Answer: True2 Chronicles 5:13-14
  4. easy

    In the Song of Solomon, what is praised as being beautiful in sandals?

    Answer: A. The bride's feetSong of Solomon 7:1
  5. easy

    On which mountain did Solomon begin to build the temple?

    Answer: B. Moriah2 Chronicles 3:1
  6. easy

    Who succeeded Solomon as king?

    Answer: C. Rehoboam1 Kings 11:43
  7. medium

    In the Song of Solomon, what 'little' wild animals are famously described as ruining the vineyards while they are in bloom?

    Answer: B. FoxesSong of Solomon 2:15
  8. medium

    Solomon acknowledged that there is no one who does not...

    Answer: B. Sin1 Kings 8:46
  9. medium

    Solomon sat on the throne of his father David, and his rule was...

    Answer: A. Firmly established1 Kings 2:12
  10. medium

    What was Solomon's great throne made of?

    Answer: C. Ivory overlaid with gold1 Kings 10:18
  1. medium

    What hill did Josiah defile where Solomon had built high places?

    Answer: D. The Hill of Corruption (Mount of Olives)2 Kings 23:13
  2. medium

    What was the name of the house Solomon built with four rows of cedar pillars?

    Answer: B. House of the Forest of Lebanon1 Kings 7:2
  3. medium

    In the Song of Solomon, how is the bride's purity metaphorically described?

    Answer: A. A garden locked up, a spring enclosed, a sealed fountainSong of Solomon 4:12
  4. medium

    Who came to listen to Solomon's wisdom?

    Answer: C. Men of all nations, sent by all the kings of the world1 Kings 4:34
  5. hard

    What other name did Nathan give to Solomon, meaning 'Beloved of the Lord'?

    Answer: A. Jedidiah2 Samuel 12:25
  6. hard

    What did Solomon prepare in the inner part of the temple?

    Answer: C. The inner sanctuary (Holy of Holies) to set the Ark there1 Kings 6:19
  7. hard

    What large bronze basin stood in the court of Solomon's temple?

    Answer: C. The Sea (Molten Sea)1 Kings 7:23
  8. hard

    How many proverbs did King Solomon speak?

    Answer: A. 3,0001 Kings 4:32
  9. hard

    How did Solomon acquire the city of Gezer?

    Answer: C. Pharaoh captured it and gave it as a wedding gift to his daughter1 Kings 9:16
  10. hard

    How high was the portico at the front of the temple built by Solomon?

    Answer: C. 120 cubits2 Chronicles 3:4

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →