Bible Trivia Questions About King David

Shepherd, giant slayer, psalm writer and king of Israel. These questions cover David's life from the fields of Bethlehem to the throne in Jerusalem.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    The second book of Psalms ends with the statement: 'This concludes the prayers of David son of Jesse.'

    Answer: TruePsalm 72:20
  2. easy

    On what animal did David command Solomon to ride for his anointing?

    Answer: B. King David's own mule1 Kings 1:33
  3. easy

    David died at a good old age, having enjoyed long life, wealth, and...

    Answer: A. Honor1 Chronicles 29:28
  4. easy

    In the psalm 'The Lord is my shepherd', David says he fears evil because God is not with him.

    Answer: FalsePsalm 23:4
  5. easy

    What contrast did David notice between his house and the Ark's dwelling?

    Answer: D. He lived in a palace of cedar, while the Ark was in a tent2 Samuel 7:2
  6. easy

    In the Psalms, David says: 'I was young and now I am old, yet I have never seen the righteous _____.'

    Answer: A. forsakenPsalm 37:25
  7. medium

    According to the Psalms, God chose David His servant and took him from the _____.

    Answer: C. sheepfoldsPsalm 78:70
  8. medium

    Which son of David exalted himself saying, 'I will be king' when David was old?

    Answer: A. Adonijah1 Kings 1:5
  9. medium

    How did Hanun the Ammonite humiliate David's messengers?

    Answer: A. Shaved off half their beards and cut their garments in the middle2 Samuel 10:4
  10. medium

    In a psalm of David, it is written: 'Better is the little that the righteous have than the wealth of many _____.'

    Answer: A. wickedPsalm 37:16
  1. medium

    Jehoiada was buried with the kings in the City of David because of the good he had done.

    Answer: True2 Chronicles 24:16
  2. medium

    When Absalom returned to Jerusalem, how long was it before he saw King David's face?

    Answer: D. Two years2 Samuel 14:28
  3. medium

    In a psalm written while fleeing from Saul, David describes being among lions whose teeth are spears and _____.

    Answer: A. arrowsPsalm 57:4
  4. medium

    God promised that David's throne would be established forever.

    Answer: True1 Chronicles 17:14
  5. hard

    Who was the beautiful young woman from Shunem brought to keep King David warm?

    Answer: C. Abishag1 Kings 1:3
  6. hard

    After his repentance, Manasseh built an outer wall for the City of David west of...

    Answer: A. Gihon2 Chronicles 33:14
  7. hard

    Who led David to the Amalekite raiders?

    Answer: B. An Egyptian slave1 Samuel 30:11
  8. hard

    What did the wise woman of Tekoa pretend to be when she approached David?

    Answer: C. A mourning widow2 Samuel 14:2
  9. hard

    In Mark's account, who is named as High Priest when David ate the consecrated bread?

    Answer: C. AbiatharMark 2:26
  10. hard

    Who was the servant of Saul's house that David called to give information?

    Answer: B. Ziba2 Samuel 9:2

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →