Bible Trivia Questions About Elijah

Ravens, the widow of Zarephath, fire on Mount Carmel and a chariot of fire. These questions cover the bold prophet Elijah and his clash with Ahab and Jezebel.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    What did the angel provide for Elijah while he was sleeping?

    Answer: D. A cake of bread baked over hot coals and a jar of water1 Kings 19:6
  2. easy

    Elijah prayed so the people would know that the Lord is God and that He is turning their hearts...

    Answer: A. Back again1 Kings 18:37
  3. easy

    Which Minor Prophet wrote about the Day of the Lord being preceded by the return of Elijah?

    Answer: C. MalachiMalachi 4:5
  4. easy

    Some people said Jesus was Elijah or a prophet like those of old.

    Answer: TrueMark 6:15
  5. easy

    During the contest with the prophets of Baal, what happened when Elijah prayed to the Lord?

    Answer: D. Fire of the Lord fell and burned up the sacrifice, wood, stones, and water1 Kings 18:38
  6. easy

    What did Elijah the Tishbite predict to Ahab?

    Answer: C. There would be no dew or rain except at his word1 Kings 17:1
  7. medium

    Jezebel's body was eaten by dogs, fulfilling the word of Elijah.

    Answer: True2 Kings 9:36
  8. medium

    What message did Jezebel send to Elijah after Mount Carmel?

    Answer: A. May the gods deal with me if I don't make your life like one of them by tomorrow1 Kings 19:2
  9. medium

    What did Elijah do to call Elisha?

    Answer: A. Threw his cloak around him1 Kings 19:19
  10. medium

    What did Elisha do with his oxen before following Elijah?

    Answer: A. Slaughtered them and cooked them with the plowing equipment1 Kings 19:21
  1. medium

    What was the test proposed by Elijah to prove the true God?

    Answer: C. The God who answers by fire is God1 Kings 18:24
  2. medium

    How many times did Elijah send his servant to look toward the sea for rain?

    Answer: D. Seven times1 Kings 18:43
  3. medium

    Elijah hid by the Brook Cherith. What is a 'brook' or 'wadi' in the biblical landscape?

    Answer: B. A ravine or riverbed that is dry in summer but floods during the rainy season1 Kings 17:3
  4. medium

    During the drought, what miracle did the widow of Zarephath experience through Elijah?

    Answer: B. The flour and oil did not run out1 Kings 17:16
  5. hard

    When the disciples asked why Elijah must come first, whom did Jesus identify as the Elijah who had already come?

    Answer: C. John the BaptistMatthew 17:10-13
  6. hard

    How many days and nights did Elijah travel to Horeb on the strength of the angel's food?

    Answer: C. 401 Kings 19:8
  7. hard

    Who was the son of Nimshi whom Elijah was commanded to anoint?

    Answer: D. Jehu1 Kings 19:16
  8. hard

    At what brook did Elijah slaughter the prophets of Baal after the challenge on Mount Carmel?

    Answer: C. Kishon1 Kings 18:40
  9. hard

    In the days of Elijah, to whom was the prophet sent when there was a famine?

    Answer: C. A widow in Zarephath in SidonLuke 4:25-26
  10. hard

    Who did Jesus say was the 'Elijah' who had already come?

    Answer: D. John the BaptistMark 9:11-13

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →