Bible Trivia Questions About Daniel

The lions' den, the fiery furnace, the writing on the wall and visions of kingdoms to come. Test your knowledge of Daniel and his friends in Babylon.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    Daniel distinguished himself above the other governors and satraps because an excellent spirit was in him.

    Answer: TrueDaniel 6:3
  2. easy

    God told Daniel that many shall be purified, made white, and refined, but the wicked shall do wickedly.

    Answer: TrueDaniel 12:10
  3. easy

    In what great city was Daniel living when he was thrown into the lions' den?

    Answer: C. BabylonDaniel 6:16
  4. easy

    In the book of Daniel, those who are wise shall shine like the brightness of the firmament, and those who turn many to righteousness like the _____ forever and ever.

    Answer: B. StarsDaniel 12:3
  5. easy

    While Daniel was speaking in prayer, who came flying swiftly to him?

    Answer: D. The man GabrielDaniel 9:21
  6. easy

    The prophet Daniel spoke of a coming time of trouble such as never was since there was a nation.

    Answer: TrueDaniel 12:1
  7. medium

    When Daniel prayed in his upper room, toward which city were his windows open?

    Answer: C. JerusalemDaniel 6:10
  8. medium

    In Daniel's prayer of confession, he says, 'O Lord, _____ belongs to You, but to us shame of face, as it is this day.'

    Answer: A. RighteousnessDaniel 9:7
  9. medium

    In Daniel's vision, the fourth beast was slain and its body given to the burning flame because of the pompous words of the little horn.

    Answer: TrueDaniel 7:11
  10. medium

    In Daniel's vision, how long are the saints given into the hand of the little horn?

    Answer: B. A time and times and half a timeDaniel 7:25
  1. medium

    How was the mouth of the lions' den secured after Daniel was thrown in?

    Answer: A. A stone was laid on it and sealed with the king's signetDaniel 6:17
  2. medium

    Daniel was clothed in purple and a gold chain was placed around his neck for interpreting the handwriting on the wall.

    Answer: TrueDaniel 5:29
  3. medium

    How many 'weeks' are determined for Daniel's people and holy city to finish the transgression and bring in everlasting righteousness?

    Answer: B. SeventyDaniel 9:24
  4. medium

    In the book of Daniel, above whom will the willful king exalt and magnify himself?

    Answer: D. Every godDaniel 11:36
  5. hard

    What reason did Gabriel give for coming to explain the vision to Daniel?

    Answer: D. Because Daniel is greatly belovedDaniel 9:23
  6. hard

    In the book of Daniel, who was exempt from King Darius's decree forbidding prayer to anyone but the king?

    Answer: A. No one was exemptDaniel 6:7
  7. hard

    In Daniel's prophecy, what will happen to 'Messiah the Prince' after the sixty-two weeks?

    Answer: B. He shall be cut off, but not for HimselfDaniel 9:26
  8. hard

    In the prophet Daniel's vision of the conflict between the kings of the North and South, what do both kings do while sitting at the same table?

    Answer: A. Speak lies to each otherDaniel 11:27
  9. hard

    In Daniel's vision, the terrifying fourth beast had huge teeth made of what material?

    Answer: B. IronDaniel 7:7
  10. hard

    In the prophet Daniel's vision, what was the little horn doing to the saints of the Most High?

    Answer: B. Making war against them and prevailingDaniel 7:21-22

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →