Bible Trivia Questions About Jesus

His birth in Bethlehem, His miracles and parables, the cross and the empty tomb. These questions about the life and teaching of Jesus are drawn straight from the Gospels.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    Jude reminds believers that the apostles of Jesus Christ foretold that in the last days there would be scoffers.

    Answer: TrueJude 1:17-18
  2. easy

    Jesus gave this 'new commandment' to His disciples: 'that you love one another.'

    Answer: TrueJohn 13:34
  3. easy

    Jesus declares: "I am the Alpha and the Omega, the First and the..."

    Answer: A. LastRevelation 22:13
  4. easy

    In Matthew's account, what color robe did the soldiers put on Jesus when they mocked Him?

    Answer: A. ScarletMatthew 27:28
  5. easy

    The Bible contains every single thing that Jesus did.

    Answer: FalseJohn 21:25
  6. easy

    Which city became Jesus's home base after leaving Nazareth?

    Answer: B. CapernaumMatthew 4:13
  7. medium

    What kind of tree did Zacchaeus climb to see Jesus?

    Answer: A. SycamoreLuke 19:4
  8. medium

    Why did Jesus curse the fig tree?

    Answer: D. It had leaves but no fruitMatthew 21:18-19
  9. medium

    After raising Jairus' daughter, where did Jesus go with His disciples?

    Answer: D. His hometown (Nazareth)Mark 6:1
  10. medium

    In the Sermon on the Mount, Jesus said: 'Let your light so shine before men, that they may see your good works and _____.'

    Answer: A. Glorify your Father in heavenMatthew 5:16
  1. medium

    In the Sermon on the Mount, Jesus taught that God makes His sun rise on the evil and on the good, and sends rain on the _____.

    Answer: C. just and on the unjustMatthew 5:45
  2. medium

    Hebrews states that Jesus is a high priest who was tempted in every way, yet was without what?

    Answer: B. SinHebrews 4:15
  3. medium

    In Jesus' parable of the Pharisee and the tax collector, what did the Pharisee pray?

    Answer: A. He thanked God that he was not like other men and listed his good deedsLuke 18:11-12
  4. medium

    Jesus healed the paralyzed man to prove that the Son of Man has authority on earth to forgive sins.

    Answer: TrueLuke 5:24
  5. hard

    Which three parts of the Old Testament did Jesus say spoke about Him?

    Answer: A. The Law of Moses, the Prophets, and the PsalmsLuke 24:44
  6. hard

    In Mark's account of Jesus sending out the Twelve, what was the only item He allowed them to take for their journey?

    Answer: B. A staffMark 6:8-9
  7. hard

    Rahab is listed in the New Testament genealogy of Jesus Christ.

    Answer: TrueMatthew 1:5
  8. hard

    What words did Jesus say to raise Jairus’s daughter?

    Answer: D. Talitha, cumiMark 5:41
  9. hard

    In the Gospel of John, whoever accepts Jesus' testimony certifies that _____.

    Answer: A. God is trueJohn 3:33
  10. hard

    Some told Jesus about the Galileans whose blood Pilate had mingled with their _____.

    Answer: C. SacrificesLuke 13:1

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →