Bible Trivia Questions About Peter

Fisherman, disciple, denier and restored leader of the early church. These questions follow Simon Peter from the Sea of Galilee to the Book of Acts.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    Following Peter's sermon after the healing of the lame man, the number of men who believed reached about how many?

    Answer: C. 5,000Acts 4:4
  2. easy

    After being healed by Jesus, Simon Peter's mother-in-law needed to rest for several days.

    Answer: FalseLuke 4:39
  3. easy

    Peter began to sink in the water because he saw the wind and waves.

    Answer: TrueMatthew 14:30
  4. easy

    With whom did Peter stay in Joppa for many days?

    Answer: C. Simon a tannerActs 9:43
  5. easy

    On what body of water did Peter step out of the boat to walk to Jesus?

    Answer: D. Sea of GalileeMatthew 14:29
  6. easy

    According to 1 Peter, what should believers crave like newborn babies?

    Answer: C. Milk1 Peter 2:2
  7. medium

    What did Jesus ask Peter after catching him when he began to sink?

    Answer: D. You of little faith, why did you doubt?Matthew 14:31
  8. medium

    When Jesus came into Peter's house, whom did He find lying sick with a fever?

    Answer: C. Mother-in-lawMatthew 8:14
  9. medium

    According to 1 Peter, a woman's beauty should come from the unfading beauty of a gentle and quiet what?

    Answer: D. Spirit1 Peter 3:4
  10. medium

    What was the name of the woman in Joppa full of good works whom Peter raised from the dead?

    Answer: C. Tabitha (Dorcas)Acts 9:36
  1. medium

    How many times did Jesus tell Peter he should forgive his brother?

    Answer: A. Up to seventy times sevenMatthew 18:21-22
  2. medium

    In Peter's first epistle, by what means may wives win over husbands who do not obey the word, without words?

    Answer: C. Behavior1 Peter 3:1-2
  3. medium

    Who spoke to Peter while he was still thinking about the vision of the sheet on the housetop?

    Answer: B. The SpiritActs 10:19
  4. medium

    When Peter asked how many times he should forgive his brother, how did Jesus reply?

    Answer: A. Not seven times, but seventy-seven timesMatthew 18:22
  5. hard

    What did the council perceive about Peter and John that made them marvel?

    Answer: C. They were uneducated and untrained menActs 4:13
  6. hard

    In Peter's first letter, what is described as being so profound that even 'angels long to look into' it?

    Answer: D. The gospel of salvation preached to humanity1 Peter 1:12
  7. hard

    According to Peter's first letter, with what did the prophets search and inquire concerning the coming grace?

    Answer: D. Care1 Peter 1:10
  8. hard

    At Pentecost, Peter quoted the prophet Joel: 'In the last days, God says, I will pour out my Spirit on...'

    Answer: A. All people (all flesh)Acts 2:17
  9. hard

    Inside Jesus' tomb, what specific item did Peter see lying separately from the linen cloths?

    Answer: C. The handkerchief that had been around His headJohn 20:6-7
  10. hard

    According to the First Epistle of Peter, exactly eight people were saved through water in Noah's ark.

    Answer: True1 Peter 3:20

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →