Bible Trivia Questions About Abraham

God called Abram to leave his home and promised him descendants as many as the stars. Test what you know about Abraham, Sarah, Isaac and God's covenant.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    God gave Abraham the covenant of circumcision.

    Answer: TrueActs 7:8
  2. easy

    Melchizedek, the priest of God Most High who blessed Abraham, was the king of what city?

    Answer: D. SalemGenesis 14:18
  3. easy

    When Abraham's servant sought a wife for Isaac, what was the 'mohar' (bride price) he gave to Rebekah's family?

    Answer: A. Valuable gifts or silver to compensate the family for the loss of her household laborGenesis 24:53
  4. easy

    What did Abraham name the son born to him by Sarah?

    Answer: D. IsaacGenesis 21:3
  5. easy

    Where did Abraham send his servant to find a wife for Isaac?

    Answer: D. To his own country/relativesGenesis 24:4
  6. easy

    What was Rebekah doing when Abraham's servant first saw her?

    Answer: D. Drawing water from a wellGenesis 24:15-16
  7. medium

    What gifts did Abraham's servant give Rebekah at the well?

    Answer: C. Gold nose ring and braceletsGenesis 24:22
  8. medium

    What did the rich man ask Abraham to send Lazarus to do?

    Answer: C. Dip the tip of his finger in water and cool his tongueLuke 16:24
  9. medium

    What sign did Abraham's servant ask for to identify the woman chosen for Isaac?

    Answer: A. She offers water to him and his camelsGenesis 24:14
  10. medium

    What was the physical sign of the covenant for Abraham?

    Answer: D. CircumcisionGenesis 17:10
  1. medium

    Melchizedek was king of Salem and priest of God Most High. He met Abraham returning from the defeat of the kings and did what to him?

    Answer: C. Blessed himHebrews 7:1
  2. medium

    How many camels did Abraham's servant take with him to find a wife for Isaac?

    Answer: B. TenGenesis 24:10
  3. medium

    Who did Abraham marry after Sarah died?

    Answer: A. KeturahGenesis 25:1
  4. medium

    In the parable of the rich man and Lazarus, Abraham states that a great gulf is fixed so that no one can cross between them.

    Answer: TrueLuke 16:26
  5. hard

    When Abraham bought the cave of Machpelah, he paid with '400 shekels of silver, according to the weights current among the merchants.' Since coins were not yet invented, how was this transaction made?

    Answer: B. By weighing out raw pieces of silver on a scale against standard stone weightsGenesis 23:16
  6. hard

    Jesus said, 'Most assuredly, I say to you, before Abraham was, _____.'

    Answer: C. I AMJohn 8:58
  7. hard

    In the letter to the Galatians, how many years after the promise to Abraham was the law introduced?

    Answer: C. 430 yearsGalatians 3:17
  8. hard

    In Stephen's speech, how many years does he say Abraham's descendants would be enslaved?

    Answer: C. 400 yearsActs 7:6
  9. hard

    According to Paul's letter to the Romans, what was credited to Abraham as righteousness?

    Answer: A. He believed GodRomans 4:3
  10. hard

    In Jesus' parable of the rich man and Lazarus, Abraham says: 'If they do not listen to Moses and the Prophets, they will not be convinced even if _____.'

    Answer: A. Someone rises from the deadLuke 16:31

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →