Bible Trivia Questions About Moses

From a basket in the Nile to the edge of the Promised Land, Moses led Israel out of Egypt and received the Law. How much do you know about his life?

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    Who did God command Moses to set apart from among the Israelites to serve as priests?

    Answer: A. Aaron and his sonsExodus 28:1
  2. easy

    What did Moses' mother put him in to save him?

    Answer: B. A basket of papyrusExodus 2:3
  3. easy

    How long did Moses' mother hide him before putting him in the river?

    Answer: D. Three monthsExodus 2:2
  4. easy

    According to the Law of Moses, is the camel considered clean or unclean?

    Answer: A. UncleanLeviticus 11:4
  5. easy

    Moses and Elijah appeared with Jesus at the Transfiguration.

    Answer: TrueMatthew 17:3
  6. easy

    Who succeeded Moses as the leader of Israel?

    Answer: B. JoshuaJoshua 1:2
  7. medium

    What clothes did Moses put on Aaron?

    Answer: A. The sacred garmentsExodus 40:13
  8. medium

    How did Moses bring water out of the rock at Meribah?

    Answer: B. He struck it twice with his staffNumbers 20:11
  9. medium

    In the New Covenant, God promised to write His law on stone tablets just like Moses did.

    Answer: FalseJeremiah 31:33
  10. medium

    According to the Law of Moses, who has the authority to nullify the vow of a young woman living in her father's house?

    Answer: A. Her fatherNumbers 30:3-5
  1. medium

    Who did God choose to succeed Moses?

    Answer: C. Joshua son of NunNumbers 27:18
  2. medium

    Under the Law of Moses, although a spring or cistern remains clean, anyone who touches a carcass in it...

    Answer: B. Is uncleanLeviticus 11:36
  3. medium

    Under the Law of Moses, why could the land not be sold permanently?

    Answer: D. Because the land belongs to GodLeviticus 25:23
  4. medium

    Who appeared at the Tent of Meeting in a pillar of cloud to speak to Moses and Joshua?

    Answer: B. The LordDeuteronomy 31:14-15
  5. hard

    In the letter to the Hebrews, the earthly tabernacle is described as a copy and shadow of what is in heaven. According to this description, God instructed Moses to build it according to what?

    Answer: A. The pattern shown to him on the mountainHebrews 8:5
  6. hard

    On what material did Joshua copy the law of Moses in the presence of the Israelites?

    Answer: C. StonesJoshua 8:32
  7. hard

    Peter told the crowd that Moses said: 'The Lord your God will raise up for you a prophet like me from among your own people.'

    Answer: TrueActs 3:22
  8. hard

    In the Law of Moses, who were priests forbidden to defile themselves for?

    Answer: A. The dead (except for close relatives)Leviticus 21:1-3
  9. hard

    Who silenced the people before Moses and said, 'We should go up and take possession'?

    Answer: D. CalebNumbers 13:30
  10. hard

    What did Zipporah touch to Moses' feet after circumcising her son to save Moses' life?

    Answer: A. Her son's foreskinExodus 4:25

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →