Bible Trivia Questions About the Apostle Paul

From the road to Damascus to shipwrecks, prisons and letters to the churches. How well do you know the life and journeys of the apostle Paul?

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    The commander was afraid when he found out Paul was a Roman citizen because he had bound him.

    Answer: TrueActs 22:29
  2. easy

    Felix trembled when Paul spoke of righteousness and judgment.

    Answer: TrueActs 24:25
  3. easy

    In Paul's letter to the Galatians, which of these is part of the 'fruit of the Spirit'?

    Answer: A. JoyGalatians 5:22
  4. easy

    In the book of Acts, Saul begins to be called Paul during his first missionary journey.

    Answer: TrueActs 13:9
  5. easy

    Paul warned the Ephesian elders for three years with tears.

    Answer: TrueActs 20:31
  6. easy

    In Rome, Paul was allowed to live in his own private lodging.

    Answer: TrueActs 28:16
  7. medium

    Who did Paul commend to the Romans as a deacon (or servant) of the church in Cenchreae?

    Answer: D. PhoebeRomans 16:1
  8. medium

    In a vision at Troas, a man from which region pleaded with Paul, saying 'Come over and help us'?

    Answer: A. MacedoniaActs 16:9
  9. medium

    Paul appeals to Philemon for his 'son' who became his son while Paul was in chains. What was his name?

    Answer: A. OnesimusPhilemon 1:10
  10. medium

    Regarding a person who caused sorrow and was disciplined, what does Paul instruct the Corinthian church to do?

    Answer: A. Forgive and comfort him2 Corinthians 2:7
  1. medium

    Where did Paul first meet Lydia and the other women in Philippi?

    Answer: B. Outside the city gate by a riverActs 16:13
  2. medium

    Paul reminded the crew that they should have listened to him and not sailed from _____.

    Answer: D. CreteActs 27:21
  3. medium

    Paul commands the Colossians to set their minds on things above, not on earthly things.

    Answer: TrueColossians 3:2
  4. medium

    In his letter to the Philippians, Paul writes: 'For to me, to live is Christ and to die is...'

    Answer: A. GainPhilippians 1:21
  5. hard

    In his letter to the Romans, Paul argues that people cannot believe in Christ if they have not heard of him.

    Answer: TrueRomans 10:14
  6. hard

    In his letter to the Romans, Paul quotes the prophet Isaiah to describe how God gave some a spirit of stupor, eyes that could not see, and ears that could not hear.

    Answer: TrueRomans 11:8
  7. hard

    Who actually wrote down the Book of Romans on behalf of Paul?

    Answer: A. TertiusRomans 16:22
  8. hard

    What did Paul call the high priest Ananias after being struck?

    Answer: C. Whitewashed wallActs 23:3
  9. hard

    In his letter to Titus, Paul quotes a Cretan prophet who said: "Cretans are always liars, evil beasts, ..."

    Answer: A. Lazy gluttonsTitus 1:12
  10. hard

    In his letter to the Ephesians, Paul quotes the Old Testament, calling which command 'the first commandment with a promise'?

    Answer: A. Honor your father and motherEphesians 6:2

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →