Bible Trivia Questions About Noah and the Ark

The ark, the animals, the flood and the rainbow. Test what you remember about Noah, his family and God's covenant after the flood.

16 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    How many total people were saved on Noah's Ark?

    Answer: C. EightGenesis 7:13
  2. easy

    After the great flood, Noah's ark came to rest on the mountains of Ararat.

    Answer: TrueGenesis 8:4
  3. easy

    In Peter's first letter, exactly how many people were saved in Noah's ark through water?

    Answer: A. Eight1 Peter 3:20
  4. medium

    What does the name Noah mean?

    Answer: D. Rest/ComfortGenesis 5:29
  5. medium

    According to Peter's second letter, Noah was a preacher of what?

    Answer: C. Righteousness2 Peter 2:5
  6. medium

    Who were the three sons of Noah?

    Answer: A. Shem, Ham, and JaphethGenesis 5:32
  7. medium

    The apostle Peter writes that the saving of eight people in Noah's Ark through water symbolizes baptism.

    Answer: True1 Peter 3:20-21
  8. medium

    Noah was told to bring three of every living thing into the ark.

    Answer: FalseGenesis 6:19
  1. medium

    In which year of Noah's life did the waters dry up?

    Answer: C. 601st yearGenesis 8:13
  2. medium

    What type of wood did Noah use to build the Ark?

    Answer: B. Gopher woodGenesis 6:14
  3. medium

    Who were Mahlah, Noah, Hoglah, Milcah, and Tirzah?

    Answer: C. The daughters of ZelophehadNumbers 27:1
  4. medium

    The Bible describes Noah as a righteous man, blameless among the people of his time, who walked faithfully with God.

    Answer: TrueGenesis 6:9
  5. hard

    How old was Noah when the flood started?

    Answer: B. 600Genesis 7:11
  6. hard

    How many pairs of clean animals was Noah commanded to take on the Ark?

    Answer: D. Seven pairsGenesis 7:2
  7. hard

    How old was Noah's father, Lamech, when he died?

    Answer: B. 777 yearsGenesis 5:31
  8. hard

    What was the length of Noah's Ark in cubits?

    Answer: A. 300 cubitsGenesis 6:15

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →