Bible Trivia Questions About Samson

A Nazirite with great strength, a lion, a riddle, Delilah and the temple of Dagon. These questions cover the life of Samson in the Book of Judges.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    How many foxes (or jackals) did Samson catch to burn the Philistine fields?

    Answer: A. 300Judges 15:4
  2. easy

    Samson killed exactly 1,000 Philistines with the fresh jawbone of a donkey.

    Answer: TrueJudges 15:15
  3. easy

    Who was the woman Samson fell in love with in the Valley of Sorek?

    Answer: A. DelilahJudges 16:4
  4. easy

    What did Delilah ask Samson to tell her?

    Answer: C. The secret of his great strengthJudges 16:6
  5. easy

    Samson's parents encouraged him to marry the Philistine woman.

    Answer: FalseJudges 14:3
  6. easy

    How did Samson die?

    Answer: D. He pulled down the temple pillarsJudges 16:30
  7. medium

    What did the Philistines do when they found out Samson burnt their fields?

    Answer: B. They burned Samson's wife and her fatherJudges 15:6
  8. medium

    What did Samson pray for in his final moments?

    Answer: A. Strength to avenge his eyesJudges 16:28
  9. medium

    Samson's mother was barren until an angel announced she would have a son.

    Answer: TrueJudges 13:2
  10. medium

    What was Samson set apart as to God from birth?

    Answer: B. NaziriteJudges 13:5
  1. medium

    What did Samson find in the carcass of the lion later?

    Answer: D. A swarm of bees and honeyJudges 14:8
  2. medium

    How many locks of Samson's hair were shaved while he slept on Delilah's lap?

    Answer: A. SevenJudges 16:19
  3. medium

    What animal attacked Samson on his way to Timnah?

    Answer: D. A young lionJudges 14:5
  4. medium

    The book of Hebrews specifically mentions Gideon, Barak, Samson, and Jephthah as heroes of faith.

    Answer: TrueHebrews 11:32
  5. hard

    About how many Philistine men and women were on the roof of the temple when Samson collapsed it?

    Answer: D. 3,000Judges 16:27
  6. hard

    What was Samson's riddle?

    Answer: C. Out of the eater, something to eat; out of the strong, something sweetJudges 14:14
  7. hard

    How many men of Judah went down to the rock of Etam to bind Samson and hand him over to the Philistines?

    Answer: D. 3,000Judges 15:11
  8. hard

    How many pieces of silver did each Philistine ruler promise Delilah for betraying Samson?

    Answer: A. 1,100Judges 16:5
  9. hard

    For how many years did Samson lead Israel as a judge?

    Answer: C. 20 yearsJudges 16:31
  10. hard

    Where was the Philistine woman Samson wanted to marry from?

    Answer: A. TimnahJudges 14:1

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →