Psalms Bible Trivia Questions and Answers

How well do you know the songs and prayers of the Psalms? Fill in famous verses and answer questions about David's psalms and the rest of the book.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    The Psalms declare that the earth belongs to the kings of the world.

    Answer: FalsePsalm 24:1
  2. easy

    I lift up my eyes to the hills—where does my help come from? My help comes from the _____.

    Answer: D. LordPsalm 121:1-2
  3. easy

    Lord, hear my _____, listen to my cry for mercy.

    Answer: C. prayerPsalm 143:1
  4. easy

    The Lord is my strength and my _____.

    Answer: C. shieldPsalm 28:7
  5. easy

    In the Psalms, why are all nations called to praise the Lord? Because His love toward us is...

    Answer: A. GreatPsalm 117:2
  6. easy

    The Lord gives strength to his _____.

    Answer: B. peoplePsalm 29:11
  7. medium

    The Psalms prophesy that the Messiah will be a priest forever, according to the order of Melchizedek.

    Answer: TruePsalm 110:4
  8. medium

    According to the Psalmist, what will be told to the next generation along with the Lord's power and wonders?

    Answer: A. praiseworthy deedsPsalm 78:4
  9. medium

    In the Psalms, the writer says: "My guilt has overwhelmed me like a _____ too heavy to bear."

    Answer: D. burdenPsalm 38:4
  10. medium

    In the Psalms, when all creation is called to praise God, what are the rivers told to do?

    Answer: A. Clap their handsPsalm 98:8
  1. medium

    Even though God says, 'You are gods; you are all sons of the Most High', what will happen to them?

    Answer: A. They will die like mere mortalsPsalm 82:6-7
  2. medium

    In his psalm of repentance, what does David say is the sacrifice God truly desires?

    Answer: A. A broken spiritPsalm 51:17
  3. medium

    In the Psalms, David describes being betrayed by a close friend who ate his bread.

    Answer: TruePsalm 41:9
  4. medium

    What two virtues does David pray will preserve him?

    Answer: B. Integrity and uprightnessPsalm 25:21
  5. hard

    In the Psalms, the man who has wealth but lacks understanding is compared to what that perish?

    Answer: D. beastsPsalm 49:20
  6. hard

    The doctrine of 'Omnibenevolence' states that God is all-powerful and can do anything He pleases.

    Answer: FalsePsalm 145:9
  7. hard

    How did David react when his enemies were sick?

    Answer: D. He fasted and prayedPsalm 35:13
  8. hard

    A Messianic Psalm predicts that soldiers would divide the Messiah's garments and cast lots for his clothing.

    Answer: TruePsalm 22:18
  9. hard

    What does David ask God to do so that he might "smile again" before he departs and is no more?

    Answer: C. Look away from himPsalm 39:13
  10. hard

    In the Psalms, God metaphorically describes Moab as His what?

    Answer: C. washbasinPsalm 60:8

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →