Book of Acts Bible Trivia Questions and Answers

Pentecost, Peter and John, Stephen, the conversion of Saul and Paul's missionary journeys. These Book of Acts questions follow the early church from Jerusalem to Rome.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    Peter initially thought he was seeing a vision while the angel was leading him out of the prison.

    Answer: TrueActs 12:9
  2. easy

    During his Pentecost sermon, Peter declared that God raised up Jesus and that the apostles were all witnesses.

    Answer: TrueActs 2:32
  3. easy

    Lydia insisted that Paul and his companions stay at her house.

    Answer: TrueActs 16:15
  4. easy

    How many men did Cornelius the centurion send to Joppa to find Peter?

    Answer: B. ThreeActs 10:19
  5. easy

    During the stoning of Stephen, the witnesses laid down their clothes at the feet of a young man named Saul.

    Answer: TrueActs 7:58
  6. easy

    Who was Priscilla's husband?

    Answer: D. AquilaActs 18:2
  7. medium

    What did certain men from Judea teach the brethren in Antioch that caused a dispute?

    Answer: B. Unless you are circumcised according to the custom of Moses, you cannot be savedActs 15:1
  8. medium

    On the day of Pentecost, what did some people say to mock the disciples?

    Answer: B. They are full of new wineActs 2:13
  9. medium

    To which Roman centurion of the Augustan Regiment was Paul delivered for the voyage to Italy?

    Answer: D. JuliusActs 27:1
  10. medium

    In Peter's sermon, he said: 'Repent therefore and be converted, that your sins may be blotted out, so that times of _____ may come from the presence of the Lord.'

    Answer: B. RefreshingActs 3:19
  1. medium

    I was a dealer in purple cloth from Thyatira, living in Philippi. Who am I?

    Answer: A. LydiaActs 16:14
  2. medium

    What did the voice tell Peter to do with the animals in the sheet?

    Answer: C. Rise, Peter; kill and eatActs 10:13
  3. medium

    What did Stephen call the council members because they always resisted the Holy Spirit?

    Answer: B. Stiff-necked and uncircumcised in heart and earsActs 7:51
  4. medium

    Before King Agrippa, how many tribes of Israel did Paul say hoped to attain the promise made by God to their fathers?

    Answer: D. TwelveActs 26:7
  5. hard

    Those who were scattered after the persecution of Stephen preached the word to no one but _____ only.

    Answer: D. JewsActs 11:19
  6. hard

    In what city did silversmiths riot against Paul to protect their trade of making shrines for Artemis?

    Answer: D. EphesusActs 19:24
  7. hard

    In which harbor of Crete did the crew hope to winter?

    Answer: A. PhoenixActs 27:12
  8. hard

    When addressing the crowd at the temple, what title did Peter use for Jesus when accusing them of desiring a murderer instead?

    Answer: C. The Holy One and the JustActs 3:14
  9. hard

    What was the figurehead of the Alexandrian ship Paul sailed on after wintering in Malta?

    Answer: B. The Twin Brothers (Castor and Pollux)Acts 28:11
  10. hard

    Which King Herod stretched out his hand to harass members of the church and executed James the brother of John?

    Answer: C. Herod Agrippa IActs 12:1-2

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →