Gospel of John Bible Trivia Questions and Answers

In the beginning was the Word. From the wedding at Cana to Thomas touching the wounds, these questions cover the signs and sayings in the Gospel of John.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    When an official slapped Jesus, Jesus asked: 'If I said something wrong, testify as to what is wrong. But if I spoke the truth, why did you strike me?'

    Answer: TrueJohn 18:23
  2. easy

    Jesus told the woman caught in adultery: 'Then neither do I condemn you. Go now and leave your life of sin.'

    Answer: TrueJohn 8:11
  3. easy

    When Jesus cleansed the Temple, He used a whip made of cords to drive out the sheep and cattle.

    Answer: TrueJohn 2:15
  4. easy

    What did a host traditionally provide to wash the feet of guests in biblical times?

    Answer: B. WaterJohn 13:5
  5. easy

    Jesus comforted His disciples, saying: 'Do not let your hearts be troubled. You believe in God; believe also in _____.'

    Answer: A. MeJohn 14:1
  6. easy

    Jesus told the Father: 'I have brought you glory on earth by finishing the work you gave me to do.'

    Answer: TrueJohn 17:4
  7. medium

    Where was Peter standing when he denied Jesus the second time in John's account?

    Answer: A. Warming himself by the fireJohn 18:25
  8. medium

    During the trial of Jesus, why did the Jewish leaders refuse to enter the Praetorium (Pilate's palace)?

    Answer: C. To avoid ceremonial defilement and be able to eat the PassoverJohn 18:28
  9. medium

    The day after the feeding of the 5,000, the crowd sought Jesus. Where did they go looking for Him?

    Answer: B. CapernaumJohn 6:22-24
  10. medium

    Jesus said to Martha, 'I am the _____ and the life.'

    Answer: D. ResurrectionJohn 11:25
  1. medium

    Jesus said: 'Your fathers ate the manna in the wilderness, and are _____.'

    Answer: C. DeadJohn 6:49
  2. medium

    Jesus told the Pharisees, 'You judge by human standards; I pass judgment on _____.'

    Answer: A. No oneJohn 8:15
  3. medium

    When John the Baptist saw Jesus, he fulfilled Passover typology by declaring: 'Look, the _____ of God, who takes away the sin of the world!'

    Answer: A. LambJohn 1:29
  4. medium

    Who did Jesus say gives the true bread from heaven?

    Answer: A. My FatherJohn 6:32
  5. hard

    How many stone water jars were filled at the wedding in Cana?

    Answer: B. SixJohn 2:6
  6. hard

    Why did Jesus say it is actually for the disciples' good that He is going away?

    Answer: C. Unless I go away, the Advocate will not come to you; but if I go, I will send him to you.John 16:7
  7. hard

    According to Jesus, the Holy Spirit will convict the world concerning which three things?

    Answer: B. Sin, righteousness, and judgmentJohn 16:8
  8. hard

    Who was the father-in-law of Caiaphas, the high priest?

    Answer: B. AnnasJohn 18:13-14
  9. hard

    In the garden of Gethsemane, what did Jesus say to those seeking Him that caused them to draw back and fall to the ground?

    Answer: A. I am he.John 18:5-6
  10. hard

    Where did Lazarus live with his sisters Mary and Martha?

    Answer: B. BethanyJohn 11:1

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →