Exodus Bible Trivia Questions and Answers

The burning bush, the ten plagues, the Red Sea and the Ten Commandments. These Exodus quiz questions cover the escape from Egypt and the journey to Mount Sinai.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    How did the Lord guide the Israelites by night?

    Answer: B. In a pillar of fireExodus 13:21
  2. easy

    How many plagues did God send upon Egypt?

    Answer: D. TenExodus 7:14
  3. easy

    Which of the Ten Commandments includes a specific promise of long life?

    Answer: B. Honor your father and motherExodus 20:12
  4. easy

    How many days and nights was Moses on Mount Sinai with God?

    Answer: D. 40Exodus 24:18
  5. easy

    What physical signs accompanied God's descent on Mt. Sinai?

    Answer: C. Thunder, lightning, thick cloud, trumpet blastExodus 19:16
  6. easy

    Manna was a type of roasted meat that God provided for the Israelites in the desert.

    Answer: FalseExodus 16:31
  7. medium

    Who wrote the words on the second set of stone tablets that replaced the ones Moses broke?

    Answer: B. The Lord (God)Exodus 34:1
  8. medium

    According to the Law of Moses, if a fire breaks out in thorns and consumes a neighbor's stacked grain, who must make restitution?

    Answer: B. The one who started the fireExodus 22:6
  9. medium

    What was written on the plate of the holy crown?

    Answer: D. HOLY TO THE LORDExodus 39:30
  10. medium

    How did God describe Himself when passing before Moses?

    Answer: C. Compassionate, gracious, slow to anger, abounding in loveExodus 34:6
  1. medium

    Regarding the Tent of Meeting, where did God promise to meet with the Israelites?

    Answer: A. At the entrance to the Tent of MeetingExodus 29:42
  2. medium

    What wilderness location was named for its bitter water?

    Answer: B. MarahExodus 15:23
  3. medium

    Finish the law of retaliation: 'Eye for eye, tooth for...'

    Answer: B. ToothExodus 21:24
  4. medium

    Moses fled to what land after killing an Egyptian, where he eventually married Zipporah?

    Answer: C. MidianExodus 2:15
  5. hard

    Moses' mother Jochebed was also his father Amram's aunt.

    Answer: TrueExodus 6:20
  6. hard

    According to the Law of Moses, for how many years were the Israelites to sow their land?

    Answer: C. Six yearsExodus 23:10
  7. hard

    What specific color was the robe of the ephod?

    Answer: A. BlueExodus 28:31
  8. hard

    What shape were the cups on the golden lampstand?

    Answer: A. Almond blossomsExodus 25:33
  9. hard

    In the Law of Moses, if men fight and hit a pregnant woman causing a premature birth but no further injury, what is the penalty?

    Answer: C. Fine as the husband demandsExodus 21:22
  10. hard

    How often was atonement made on the horns of the Altar of Incense?

    Answer: C. Once a yearExodus 30:10

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →