Book of Isaiah Bible Trivia Questions and Answers

Holy, holy, holy. From Isaiah's calling to the suffering servant and the promise of a new creation, these questions cover the great prophet Isaiah.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    As the heavens are higher than the earth, so are My _____ higher than your ways.

    Answer: C. WaysIsaiah 55:9
  2. easy

    What does the Lord lay in Zion for a foundation?

    Answer: C. A tested cornerstoneIsaiah 28:16
  3. easy

    According to the prophet Isaiah, what is the name of the highway that the unclean shall not pass over?

    Answer: B. The Way of HolinessIsaiah 35:8
  4. easy

    Fear not, for I am with you; be not dismayed, for I am your _____.

    Answer: B. GodIsaiah 41:10
  5. easy

    In the book of Isaiah, how does God describe the Egyptians to show they cannot save Israel?

    Answer: A. They are men and not GodIsaiah 31:3
  6. easy

    In the book of Isaiah, who does the Lord say does not know Him, unlike the ox and the donkey?

    Answer: C. IsraelIsaiah 1:3
  7. medium

    Isaiah prophesied that Babylon would be overthrown like Sodom and Gomorrah.

    Answer: TrueIsaiah 13:19
  8. medium

    Which animal shall NOT be found on the Highway of Holiness?

    Answer: C. LionIsaiah 35:9
  9. medium

    According to the prophet Isaiah, the moon will be disgraced and the sun ashamed when the Lord of hosts reigns on Mount _____.

    Answer: C. ZionIsaiah 24:23
  10. medium

    According to the prophet Isaiah, the righteous person will be given bread and his _____ will be sure.

    Answer: B. WaterIsaiah 33:16
  1. medium

    Isaiah prophesies a feast of fat things and well-aged wine for all people on God's mountain.

    Answer: TrueIsaiah 25:6
  2. medium

    In the prophecy of Isaiah, which city is referred to as the 'Valley of Vision'?

    Answer: D. JerusalemIsaiah 22:1
  3. medium

    According to Isaiah's prophecy: 'I gave My back to those who struck Me, and My cheeks to those who _____.'

    Answer: D. Plucked out the beardIsaiah 50:6
  4. medium

    According to the prophet Isaiah, your iniquities have separated you from your God and your sins have hidden His face from you.

    Answer: TrueIsaiah 59:2
  5. hard

    Who does Isaiah tell to tremble and strip off their clothes?

    Answer: C. Complacent womenIsaiah 32:11
  6. hard

    Isaiah prophesied that Damascus would cease to be a city and become what?

    Answer: D. A ruinous heapIsaiah 17:1
  7. hard

    What will the Lord become to both houses of Israel?

    Answer: C. A stone of stumblingIsaiah 8:14
  8. hard

    Which famous port city is the subject of Isaiah's oracle concerning its destruction and the mourning of its ships?

    Answer: A. TyreIsaiah 23:1
  9. hard

    In the book of Isaiah, what sea creature will the Lord punish with His great sword?

    Answer: D. LeviathanIsaiah 27:1
  10. hard

    How did Hezekiah react to Isaiah's prophecy that his descendants would be taken to Babylon?

    Answer: A. He thought it was good because there would be peace in his lifetimeIsaiah 39:8

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →