Gospel of Matthew Bible Trivia Questions and Answers

The birth of Jesus, the Sermon on the Mount, the parables and the Great Commission. Work through these questions on the Gospel of Matthew and check each answer against Scripture.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    Jesus said that those who are well have no need of a physician.

    Answer: TrueMatthew 9:12
  2. easy

    Jesus told His disciples: 'Freely you have received; freely give.'

    Answer: TrueMatthew 10:8
  3. easy

    When Jesus was arrested, all the disciples forsook Him and fled.

    Answer: TrueMatthew 26:56
  4. easy

    The final words of Jesus recorded in the Gospel of Matthew are: 'And surely I am with you always, to the very end of the age.'

    Answer: TrueMatthew 28:20
  5. easy

    In what Judean city was Jesus born?

    Answer: B. BethlehemMatthew 2:1
  6. easy

    From which tree did Jesus say to learn a parable?

    Answer: D. The fig treeMatthew 24:32
  7. medium

    How did Jesus describe the burdens the Pharisees placed on the people?

    Answer: A. Heavy, cumbersome loads tied to people's shouldersMatthew 23:4
  8. medium

    Jesus said, 'Every kingdom divided against itself is brought to _____.'

    Answer: B. DesolationMatthew 12:25
  9. medium

    As Jonah was three days and three nights in the belly of the great fish, so will the Son of Man be three days and three nights in the _____.

    Answer: C. Heart of the earthMatthew 12:40
  10. medium

    What did Jesus say to do if your right eye causes you to stumble?

    Answer: B. Gouge it outMatthew 5:29
  1. medium

    In what region east of the Sea of Galilee did Jesus cast demons into a herd of pigs?

    Answer: A. Region of the Gadarenes (Gerasenes)Matthew 8:28
  2. medium

    Why had Herod put John the Baptist in prison?

    Answer: A. Because John told him it was not lawful to have his brother's wifeMatthew 14:3-4
  3. medium

    Jesus compared the Pharisees to whitewashed tombs, which appear beautiful outwardly, but inside are full of _____.

    Answer: B. Dead men's bonesMatthew 23:27
  4. medium

    After six days, Jesus took which three disciples up on a high mountain?

    Answer: B. Peter, James, and JohnMatthew 17:1
  5. hard

    Which women are named as watching the crucifixion from afar in Matthew?

    Answer: A. Mary Magdalene, Mary the mother of James and Joses, and the mother of Zebedee's sonsMatthew 27:56
  6. hard

    Besides Mary, which women are mentioned in Matthew's genealogy of Jesus?

    Answer: A. Tamar, Rahab, Ruth, and the wife of Uriah (Bathsheba)Matthew 1:3-6
  7. hard

    Quoting the prophet Isaiah, the Gospel of Matthew identifies Jesus as God's chosen servant in whom the nations will put their...

    Answer: A. HopeMatthew 12:21
  8. hard

    Why did Pilate's wife warn him about Jesus?

    Answer: B. She had suffered much in a dreamMatthew 27:19
  9. hard

    In the Parable of the Unforgiving Servant, how much did the fellow servant owe the first servant?

    Answer: A. 100 denariiMatthew 18:28
  10. hard

    The disciples asked Jesus, 'Why then do the scribes say that _____ must come first?'

    Answer: B. ElijahMatthew 17:10-13

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →