Bible Trivia Questions About Jonah

A prophet who ran from God, a storm at sea, a great fish and a city that repented. How much do you remember about Jonah and Nineveh?

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    While the great storm threatened to break the ship, Jonah was awake and praying to his God.

    Answer: FalseJonah 1:5
  2. easy

    What did Jonah tell the sailors to do to him to calm the sea?

    Answer: B. Throw him into the seaJonah 1:12
  3. easy

    How did Jonah react when God forgave the city of Nineveh?

    Answer: B. He was furiousJonah 4:1
  4. easy

    How long was Jonah inside the huge fish?

    Answer: C. Three days and three nightsJonah 1:17
  5. easy

    In Jonah's prayer, what does he say comes from the Lord?

    Answer: C. SalvationJonah 2:9
  6. easy

    What was Jonah's exact message to the people of Nineveh?

    Answer: C. Forty more days and Nineveh will be overthrownJonah 3:4
  7. medium

    To which port city by the sea did Jonah go to find a ship sailing away from the Lord?

    Answer: D. JoppaJonah 1:3
  8. medium

    How large was the city of Nineveh according to the book of Jonah?

    Answer: C. It took three days to go through itJonah 3:3
  9. medium

    Jonah told God that he was angry enough to die over the withered plant.

    Answer: TrueJonah 4:9
  10. medium

    The sailors asked Jonah what his business was, where he came from, and what his country was.

    Answer: TrueJonah 1:8
  1. medium

    What did God provide to give Jonah shade as he waited outside the city?

    Answer: C. A leafy plant (gourd)Jonah 4:6
  2. medium

    By the Sea of Galilee, what was Jesus' first command to Peter after asking him, 'Simon, son of Jonah, do you love Me?'

    Answer: C. Feed my lambs.John 21:15
  3. medium

    What name did Jesus give to Simon, son of Jonah?

    Answer: C. Cephas (Peter)John 1:42
  4. medium

    In the book of Jonah, how did the sailors determine who was responsible for the storm?

    Answer: A. They cast lotsJonah 1:7
  5. medium

    While in the belly of the fish, Jonah prayed and said he had been banished from God's sight.

    Answer: TrueJonah 2:4
  6. medium

    Jesus referenced Jonah's three days and three nights in the belly of a huge fish as a prophecy of His own time in the tomb.

    Answer: TrueMatthew 12:40
  7. medium

    The people of Nineveh did not believe Jonah and tried to stone him.

    Answer: FalseJonah 3:5
  8. hard

    God rebuked Jonah, saying Nineveh had more than how many people who could not tell their right hand from their left?

    Answer: C. 120,000Jonah 4:11
  9. hard

    In Jonah's poetic prayer from the fish, what did he say wrapped around his head?

    Answer: B. SeaweedJonah 2:5
  10. hard

    What two things did God send to destroy Jonah's comfort under the plant?

    Answer: A. A worm and a scorching east windJonah 4:7-8

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →