Women of the Bible Trivia Questions and Answers

Sarah, Rahab, Deborah, Hannah, Mary, Martha, Lydia and many more. Test what you know about the women whose faith and courage shaped the Bible story.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    Queen Vashti was banished for refusing to appear before the king at his banquet.

    Answer: TrueEsther 1:12-19
  2. easy

    The wise virgins shared their oil with the foolish virgins.

    Answer: FalseMatthew 25:8-9
  3. easy

    I was the daughter of King Saul and the first wife of King David. Who am I?

    Answer: D. Michal1 Samuel 18:27
  4. easy

    What was the name of the servant girl who answered the door when Peter knocked?

    Answer: C. RhodaActs 12:13
  5. easy

    What was Bathsheba doing when King David first saw her from his roof?

    Answer: D. Bathing2 Samuel 11:2
  6. easy

    The Gospel of John explicitly states that Jesus loved Martha, her sister, and Lazarus.

    Answer: TrueJohn 11:5
  7. medium

    Where were the possessions of Nabal, the husband of Abigail, located?

    Answer: B. Carmel1 Samuel 25:2
  8. medium

    According to Naomi, what does the name Mara mean?

    Answer: B. BitterRuth 1:20
  9. medium

    Esau's wives, Judith and Basemath, were a source of grief to Isaac and Rebekah because they were from what group?

    Answer: B. HittitesGenesis 26:34-35
  10. medium

    Pilate's wife sent a message telling him to have nothing to do with Jesus.

    Answer: TrueMatthew 27:19
  1. medium

    What did Hannah promise to do if God gave her a son?

    Answer: D. Dedicate him to the Lord1 Samuel 1:11
  2. medium

    Sarah believed immediately when God said she would have a son.

    Answer: FalseGenesis 18:12
  3. medium

    What were the names of the Hebrew midwives who defied Pharaoh?

    Answer: A. Shiphrah and PuahExodus 1:15-17
  4. medium

    What happened to the foolish virgins when they returned from buying oil?

    Answer: B. The door was already shutMatthew 25:10
  5. hard

    What did Job's wife tell him to do when he was afflicted with sores?

    Answer: D. Curse God and dieJob 2:9
  6. hard

    What did Hosea name his daughter with Gomer to symbolize God's judgment?

    Answer: A. Lo-Ruhamah (Not loved)Hosea 1:6
  7. hard

    Which of these was one of the five daughters of Zelophehad?

    Answer: B. MahlahNumbers 27:1
  8. hard

    Paul reminded Timothy of the sincere faith that first lived in his grandmother Lois and in his mother Eunice.

    Answer: True2 Timothy 1:5
  9. hard

    In the opening of the letter to Philemon, Paul greets Apphia. How does he refer to her?

    Answer: A. Our sisterPhilemon 1:2
  10. hard

    What position did Chuza, the husband of Joanna, hold?

    Answer: D. The manager of Herod's householdLuke 8:3

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →