True or False Bible Trivia Questions

Quick Bible questions you can answer in a second. Decide whether each statement is true or false, then check the verse to see if you were right.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. easy

    There is more joy in heaven over one sinner who repents than over ninety-nine just persons.

    Answer: TrueLuke 15:7
  2. easy

    Jesus gave the Pharisees and Sadducees many signs from heaven when they asked Him.

    Answer: FalseMatthew 16:4
  3. easy

    Jesus taught that 'many who are first will be last, and the last first.'

    Answer: TrueMark 10:31
  4. easy

    During the storm on Paul's voyage to Rome, all hope of being saved was lost because neither sun nor stars appeared for many days.

    Answer: TrueActs 27:20
  5. easy

    The leaders of Israel asked the Lord for guidance before making a treaty with Gibeon.

    Answer: FalseJoshua 9:14
  6. easy

    James commands believers in the Lord Jesus Christ not to show favoritism.

    Answer: TrueJames 2:1
  7. medium

    Jesus said that the Father prunes every branch that does bear fruit so that it will be even more fruitful.

    Answer: TrueJohn 15:2
  8. medium

    Ancient Israelites typically ate three large meals a day, with a heavy breakfast being the most important meal.

    Answer: FalseExodus 16:12
  9. medium

    In Paul's letter to the Romans, Abraham was justified by faith before he was circumcised.

    Answer: TrueRomans 4:10
  10. medium

    In his letter to the Galatians, Paul tells believers to carry each other's burdens to fulfill the law of Christ.

    Answer: TrueGalatians 6:2
  1. medium

    Jesus said, 'Heaven and earth will pass away, but My words will by no means pass away.'

    Answer: TrueMatthew 24:35
  2. medium

    In the book of Daniel, it is stated that the wicked shall understand the prophecy of the end times, but the wise shall not.

    Answer: FalseDaniel 12:10
  3. medium

    God restored Job's fortunes before Job prayed for his friends.

    Answer: FalseJob 42:10
  4. medium

    In King Nebuchadnezzar's dream, the holy watcher commanded that the stump and roots of the tree be left in the earth.

    Answer: TrueDaniel 4:15
  5. hard

    The earthly sanctuary in the Old Testament was far superior to the heavenly one.

    Answer: FalseHebrews 8:5
  6. hard

    In his letter to the Colossians, Paul explicitly connects the theological concept of Christian baptism with the Old Testament rite of circumcision.

    Answer: TrueColossians 2:11-12
  7. hard

    2 Peter asserts that prophecy never had its origin in the human will, but prophets spoke from God as they were carried along by the Holy Spirit.

    Answer: True2 Peter 1:21
  8. hard

    Zechariah took his staff called Favor (Grace) and broke it, revoking the covenant made with all the nations.

    Answer: TrueZechariah 11:10
  9. hard

    Jesus told the Pharisees that the kingdom of God would be taken from them and given to a nation bearing its fruit.

    Answer: TrueMatthew 21:43
  10. hard

    Ezekiel says the sound of God's returning glory was like the sound of many waters.

    Answer: TrueEzekiel 43:2

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →