Hard Bible Trivia Questions and Answers

Think you know the Bible well? These hard Bible trivia questions go beyond the famous stories into names, numbers and details that stump most Bible readers.

20 questionsTap an answer to check itVerse for every answer
  1. hard

    Who was the King of Shinar involved in the War of Kings?

    Answer: C. AmraphelGenesis 14:1
  2. hard

    During the war with the Philistines, who were the only two Israelites with a sword or spear?

    Answer: C. Saul and Jonathan1 Samuel 13:22
  3. hard

    What affliction did God place on Abimelech's household because of Sarah?

    Answer: D. Closed up every wombGenesis 20:17-18
  4. hard

    The proclamation of Cyrus was made to fulfill the word of the Lord spoken by which prophet?

    Answer: C. JeremiahEzra 1:1
  5. hard

    In what city did Paul leave Timothy to command certain people not to teach false doctrines?

    Answer: C. Ephesus1 Timothy 1:3
  6. hard

    Who did Saul ask, 'Whose son is that young man?' regarding David?

    Answer: A. Abner1 Samuel 17:55
  7. hard

    Who was Judah's daughter-in-law who disguised herself to have a child?

    Answer: A. TamarGenesis 38:15
  8. hard

    In theological anthropology, 'Trichotomy' is the view that human nature consists of three distinct parts: body, soul, and spirit.

    Answer: True1 Thessalonians 5:23
  9. hard

    In Isaiah’s prophecy of global judgment, which figure is described as being treated the same as the common people?

    Answer: D. The priestIsaiah 24:2
  10. hard

    In his suffering, the Psalmist describes his heart turning into what substance?

    Answer: A. WaxPsalm 22:14
  1. hard

    What is meant by the theological term 'Active Obedience of Christ'?

    Answer: D. His perfect, lifelong fulfillment of the Law on behalf of His peopleRomans 5:19
  2. hard

    In Ezekiel's vision, why did the Lord say the outer East gate of the sanctuary must remain shut?

    Answer: D. Because the Lord God of Israel entered by itEzekiel 44:2
  3. hard

    When Jesus cleared the temple, his disciples remembered the written prophecy: 'Zeal for your house will consume me.'

    Answer: TrueJohn 2:17
  4. hard

    After the fall of Jerusalem, to what foreign land did the remaining Judean leaders forcibly take the prophet Jeremiah against God's command?

    Answer: A. EgyptJeremiah 43:7
  5. hard

    Why did the keeper of the prison draw his sword to kill himself?

    Answer: D. He thought the prisoners had fledActs 16:27
  6. hard

    What two materials were forbidden to be mixed in clothing?

    Answer: B. Linen and woolLeviticus 19:19
  7. hard

    In 1 Corinthians, Paul states that preaching Christ crucified is a stumbling block to whom?

    Answer: A. Jews1 Corinthians 1:23
  8. hard

    During the fall of Jerusalem, who was the chief priest taken by the captain of the guard?

    Answer: D. Seraiah2 Kings 25:18
  9. hard

    In what mountainous region was Joshua buried after his death?

    Answer: D. Mount EphraimJoshua 24:30
  10. hard

    What did God say the people would put on Ezekiel so he could not go out among them?

    Answer: D. Ropes / CordsEzekiel 3:25

More Bible trivia

See all 30 Bible quizzes →